ambitions

Vara hemma och ta det lugnt dagen försvann, ska snart iväg till sergels torg och möta upp min vän Saina och sedan blir det bio. Det kanske är lite bättre än att nörda framför datorn.

Ha en bra kväll!


Another Sunny Day

Nu har Antonina gått gårdagen var som vanligt väldigt rolig. Det slutade med en drös "Alla Barnen" skämt och sedan en massa påståenden som egentligen var särskilt roliga men som blev roliga bara för att övertrötthet var med i bilden. Hur som helst idag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Kanske blir det att bara ta det lugnt.

Må bäst!

When you say nothing at all

Det känns sjukt skönt att äntligen ha ett helt lov framför sig. Som jag sa förut så känns det som att jag verkligen behöver det. Liksom som att jag förtjänar det, haha men under det här skolåret hittils så har det varit så mycket tankar i mitt huvud. Jag har viljat ge lärare nobelpriset och jag har velat kasta pennor, jag har velat hoppa av gjälde och hylla mig själv, jag har velat slå mig själv osv. Men förresten på tal om det, Daniel åkte ur idol igår???? Han var ju bäst. Den bästa killen, den snyggaste av alla killar som sökt till idol (läs: en av de snyggaste ingen kan slå Måns Zelmerlöw), har folk någon smak? Nej tydligen inte. Nu är frågan om man ska se på idol?
HUR SOM HELST så kommer härliga Antonina om en halvtimme vilket betyder att jag inte borde sitta här, jag borde fräscha upp mig då jag endast satt på mig kläder och varken tvättat mig, borstat tänderna eller borstat håret. Om jag känner mig själv rätt så kommer det att ske om ungefär 20 minuter, men jag ska försöka slita mig härifrån. Men nu blir det svårt eftersom att min dag nyss blev förgylld då Spotify ÄNTLIGEN funkar igen!

Må bäst!

Update: Vad var det jag sa? Jag sitter fortfarande här!

Friday i´m in love

Äntligen fredag och inte vilken fredag som helst utan det är nämligen höstlov! Dagen började väl inte sådär jättebra kanske och det behöver vi inte ens tala om då den faktiskt blev ganska bra senare.
Vet ni en sak? Jag blir helt sjukt stressad av allt julsnack som är nu, julmust har börjat säljas, det är julreklam i tunnelbanan och ja vad det nu är mer men hur som helst så tycker jag att det är lite förtidigt att börja sälja/göra reklam för sådant nu. Det är inte ens slut på oktober...

Nej vet ni vad? Nu ska jag säga hejdå.

Må bäst!

Back on track

Nämen hej det var ett tag sedan! Hur är det? Med mig är allt bara finfint anledningen till den dåliga uppdateringen är att jag har haft otroligt mycket i skolan och sen måste jag säga att jag mår bättre än på länge vilket resuluterar till att jag inte riktigt har tid till att blogga. Men om ni är nyfikna så har jag spendterat väldigt många timmar framför One Tree Hill och pluggat väldigt mycket. Kanske inte låter som att jag har haft det sjukt roligt men att ta det lugnt och umgås med mig själv är något av det bästa jag vet. Men samtidigt har jag självklart umgåtts med fantastiska vänner vilket också gjort mig lycklig. Jag hoppas att ni mår bra.


Onsdag


Brist på inspiration i både rubriker och saker att skriva därav dålig uppdatering.

Men jag kan säga er att det suger att min dator har pajjat och att spotify inte fungerar på denna dator, jag som hade gjort världens grymmaste spellista, lite typiskt att den ska gå sönder då eller vad säger ni? Förresten så har dagen inte varit så speciell alls, en liten grej bara men det är så litet så det struntar vi i. En annan grej är att jag tycker att fler lärare borde ha koll på läget och vara mer bestämda. Det underlättar faktiskt. Det är något jag noterat idag och i allmänhet på senaste tiden.

Inside Out

Kate Voegele

2 låtar som kan rädda ditt liv

Sunny Afternoon


En sjukt gammal bild from my old house at Lidingö

Hej på er! Hoppas ni mår bra. Jag mår faktiskt sjukt bra, den senaste veckan har jag insett att jag trots motgångar ska försöka se saker positivt, självklart ska jag försöka göra de jobbiga sakerna bättre men det kan jag bara göra om jag ser saker postitivt och siktar framåt men också för att jag har flera fantastiska vänner som tycker om mig för den jag är. Sedan så finns det något som jag tror alla har hört talas om musik som faktiskt kan rädda ditt liv. Den där Peyton från One Tree Hill har inspirerat mig i att göra i en spellista med Hundra låtar som räddar ditt liv och även om den är under uppdatering så har jag gjort en och det där tackar jag producenten av One Tree Hill för. På tal om vänner så ska jag om några timmar bege mig till den ön för att träffa systrarna Tessem vilket jag vet kommer bli riktigt härligt.


Må bäst!


Rubriktorka


En bild från Paris
Okej, en lärare har bombat min dag och en lärare har förgyllt min dag, och jaaa hur det kan gå ihop på en dag vet jag inte om jag kan förklara på ett bra sätt. Just för attn historien bakom att den här läraren förgyllde min dag är ganska personlig, jaa det finns en historia och det har ingenting med läraren att göra om ni trodde det. Men hur som helst läraren som bombat min dag har sagt att han bara kommer ge ett omdöme på mín insändare, debattartikel och reportage, det är fan inte okej. Jag nöjer mig inte med bara ett omdöme, är han medveten hur mycket jag har jobbat med alla dessa saker för att få ett MVG och sen kommer vi inte ens bli bedömda?! Det är inte lugnt asså. Förresten ska man inte få betyg på allt man gör i nionde klass? Dessutom är det här ju typ samma sak som att inte få ett betyg på ett prov. Kanske låter konstigt det här men hade jag vetat det här så hade jag inte alls behövt stressa så mycket för att få ett bra betyg VISST jag är med det räknas ju in i slutbetyget men gaaaaaaaaaaah jag vill veta om jag ligger på MVG eller om jag ligger på VG och dessutom får jag "Når Målen" vilket är samma sak som G så kommer jag att jaa jag vet inte vad jag gör. Förlåt var bara tvungen att skriva av mig. Men vet ni vad? Någon gång viskade en fågel i mitt öra att man ska fokusera på det postitiva i livet och förutom det här så har den här dagen varit riktigt bra.

One Tree Hill Vs Gossip GirlKaraktärer:

Brooke vs Blair: Även om valet är lätt att det är Blair som är One Tree Hills svar på Brooke så finns det stora likheter men också stora olikheter. En stor likhet är när folk har gjort dem eller någon i deras närhet illa för då ska man inte leka med dem inte någonstans och det är nog bäst att hålla sig borta om inte vill hamna i en catfight. Något som skiljer dem är att Brooke är starkare psykiskt än vad Blair är.

Peyton vs Serena: Peyton och Serena är varandras svar på varandra även om det kanske inte riktigt stämmer helt korrekt. Peyton är den coola tjejen som går sin egen väg, står för den hon är och skiter i vad folk tycker och tänker. Serena bryr sig mycket mer hon bryr sig otroligt mycket om sitt utseende, om vad folk tycker om henne osv. Något som P och S däremot har gemensamt är att de gör misstag som krävs att man har riktigt bra vänner men samtidigt är de de bästa vännerna man kan tänka sig när någon behöver en axel att gråta ut mot. Sedan är de ju personer som alla killar skulle dö för att få kyssa.

Haley vs Vanessa: Förutom att Haley och Vanessa har ett stort sinne för musik och konst, inte från en början tillhör popularitetseliten och har en kille som sin allra bästa vän så är H och V väldigt olika. Haley skulle aldrig strunta i skolan, hon skulle aldrig såra en annan människa, hon skulle aldrig göra något som hon själv tycker känns fel. Vanessa hoppar av High School för att satsa på foto, hon sårar människor emellan åt, hon gör saker som kanske inte är så bra för sig själv och ångrar ofta saker hon gjort. Kanske att hon ibland inte heller är den vännen som Dan kräver och förtjänar medan Haley är precis den vän som Lucas förtjänar och ibland kräver.

Lucas vs Nate: Jag velar lite mellan att jämföra Lucas med Dan och Nate men sen kom jag och tänka på att det ändå är just Lucas som är mest lik Nate eftersom de båda har ett hjärta av guld och bryr sig om sina människor. Något som de verkligen har gemensamt är att de har svårt för att inse vem de egentligen älskar och är osäkra på om den personen verkligen älskar honom tillbaka. Men när de väl hittar kärleken är de den perfekta pojkvännen dock skulle jag personligen säga att Lucas är mycket bättre på att utmana än vad Nate är men jag antar att det är en smaksak. Jag tycker att Nate också är mesig och kanske är lite för perfekt ibland. Lucas gör ändå sina misstag och utmanar tjejer på ett sätt som jag inte tycker att någon i Gossip Girl gör. Sedan skulle Nate aldrig kunna tänka sig att bli författare men det stora sportintresset har dessa hunkar gemensamt.

Mouth vs Dan: Anledningen till att jag inte tog Lucas och jämförde med Dan var också för att Mouth finns. Dan och Mouth är två killar som man skulle kunna beskriva som snällast på jorden. Dock är Mouth lite bättre på att säga ifrån än vad Dan är men båda två funderar otroligt mycket om hur de ska bli mer farlig och de brinner för de dem älskar. Personligen tycker jag att Mouth är mycket mer intressant än vad Dan är, jag skulle kunna tänka mig att vara vän med båda två absolut men Mouth är enligt mig en mycket mer intressant person. Dan är alldeles för osäker och utmanar en tjej på fel sätt, det sättet han utmanar tjejer på är att han är osäker. Mouth utmanar inte tjejer men han har en humor som får en tjej att skratta (iaf mig) och han är så som en kille ska vara för att kunna kallas äkta.

Nathan vs. Chuck: Jaa ni ser vilka som blir kvar. Nathan och Chuck har nästan ingenting gemensamt jo att de från en början är odrägliga och nästan på samma sätt förutom att Nathan har ett ganska oseriöst förhållande och Chuck utnyttjar tjejer och har i pricip en ny tjej varje dag. Men Chuck är rik som ett troll och skiter ständigt i folk. Nathan ger ändå livet en chans och lyckas med chansen. Han träffar Haley och blir en helt annan människa. Chuck fortsätter med samma vänskapskrets men mognar med tiden samtidigt som han ändå gör sina typiska "misstag". Nathan gör också misstag när han blivit förändrad av Haley men inte med flit. Däremot så tycker jag personligen igen att Chuck är en roligare karaktär än vad Nathan är (och att Ed är snyggare än James men det är en annan femma). Fast skulle jag välja någon att ha som vän skulle jag välja Nathan. Hängde ni med?

Rachel vs Georgina: Tjejerna som ställer till problem. Visserligen är Rachel innerst inne god och det kanske Georgina också är efter ett tag men i serien gör hon ju saker som får än att tänka att skulle man vara Serena så skulle man sparka henne rakt i fejjan. Rachel gör också saker som gör att man kanske ibland vill slå till henne men hon gör också saker som får än att inte slå till henne och även faktiskt krama om henne.

Övriga karaktärer från Gossip Girl och One Tree Hill som är egna:
Jenny: Jenny är inte som någon i OTH. Jenny är tjejen som drömmer om att bli en it girl och när hon blir det kan hon inte hantera det. Hon går sin egen väg och har sin egen stil men vägrar leva upp till sin ringa ålder och leva ett helt vanligt liv precis så som folk i hennes egen ålder gör.

Skills: Jag tror inte att det finns någon serie som har en person som Skills. Han är en otroligt härlig person som bryr sig om sina medmänniskor och som man alltid kan lita på, men hans humor är en humor som ingen annan har. Är det någon karaktär som One Tree Hill lyckats skilja från andra serier och om de velat göra en annorlunda karaktär så har de verkligen lyckats.

Bevin: Enligt mig måste (för det mesta) den där lite "korkade" och klumpiga tjejen alltid finnas med en tv-serie. I One Tree Hill är det Bevin som står för den rollen. Något som ändå är rätt coolt med Bevin är att hon inte är rädd för att sprida dessa korkade kommentarer utan att hon faktiskt är tvärtom och lite står för det hon sagt, plus att hon helt fullt ut vet om att hon inte alltid säger de smartaste kommentarerna eller alltid är stadig på benen men också att hon faktiskt kan säga riktigt smarta saker. För klok och snäll är hon det finns det inget snack om.

Eric


Allmänna skillnader:
Den stora skillnaden mellan OTH och GG är att Gossip Girl bygger på rikedom och popularitet. Liksom är man inte populär så blir man det tillslut och man gör saker som är dåliga för än själv. Pengar och yta är viktigare än livet och insida känns det som om ni förstår vad jag menar. One Tree Hill bygger på att folk gör sina misstag till och med tjejen som kan verka perfekt och killen som är snyggast av alla innerst inne kanske inte är lika självsäker som han verkar. Sedan är livet och insida viktigast.
Något som jag också tycker är stor skillnad är karaktärerna i allmänhet. Gossip Girl karaktärerna känns falska och lite för perfekta ibland, jag menar man skulle knappast stöta på någon person som Blair i verkliga livet. Nu säger jag inte att jag inte gillar Gossip Girl för det gör jag, jag tycker till och med att den kan vara riktigt bra men det jag tänkte komma fram till var att One Tree Hills karaktärer är personer som man kan leratera till och faktiskt inspireras personlighetsmässigt av.
Sedan måste jag ge med mig att det inte är meningen att Gossip Girl ska vara inspirerande personlighetsmässigt utan klädmässigt och att de inte är perfekta ibland. Jag säger inte heller att jag ser fler fördelar med One Tree Hill och det är inte heller budskapet med detta inlägg. Anledningen till att jag gjorde detta inlägg var att jag kände för det och hade inspiration. Sedan får ju ni tycka precis vad ni vill och håll med mig eller inte.
Obserevera att detta är mina personliga tankar och mina personliga uppfattningar/åsikter.


Svensk musik i OTH


Lite coolt att två svenska band spelas i en världens mest eftertraktade tv-serier. På tal om One Tree Hill James är min nya idol. För er som inte sätt längre än till säsong tre och planerar att se vidare så berättar jag inte vem det är.

wake up in the morning feeling like a happy girlJag måste ändra min morgonrutiner. Dels för att jag har upptäckt hur viktig frukosten är på morgonen en bra frukost är lika med pigg och alert hela dagen, en dålig frukost är lika med motsatsen. Jag kan inte heller titta på saker som bara får mig på dåligt humör. Det betyder att mina nya morgonrutiner måste se ut så här:

- Gå upp tidigt så att avsnitt av One Tree Hill eller Gilmore Girls kan ses
- Klä på mig samtidigt som jag tittar det vill säga lägga fram kläderna vid tvn dagen innan (också ha fixat med allt annat som skolböcker mm dagen innan)
- Klä på mig på fort som möjligt så att jag sedan kan äta i lugn och ro
- När jag tittat klart på avsnittet fixa mig och sedan sätta på mig ytterkläder
- Köpa med mig en liten latte på vägen så att jag får upp humöret något

Tror ni att jag kan hålla dessa rutiner? Det återstår att se.


Måndag igen

Nu ska jag sätta mig ner och plugga, även om mitt humör inte är på topp och jag känner mig allmänt seg, men ni vet har man prov så har man och vill man nå VG i franska så ska man också se till att göra det och då måste man plugga. Hur jävla jobbigt och tråkigt det än är. Hahah hur som helst så har väl dagen inte varit något att hänga i granen men jag kan väl inte heller klaga. Vi ses kanske senare.

Må bäst!

Söndag


På ett sätt längtar jag tillbaka till sommaren just för att slippa dra på sig en massa jobbiga ytterkläder men på ett annat sätt längtar jag inte tillbaka för att jag vill gå vidare och njuta av hösten, för enligt mig är som jag redan sagt hösten en av de mysigaste månaderna. Dock känns det lite segt att det är söndag har en no läxa som jag inte fattar ett skit av och jag kastar snart min stenåldersmobil i väggen så att den går sönder. Om ni nu skulle vilja veta liksom. Nu ska jag leta efter mitt minneskort till min kamera och fixa lite i mitt rum eller nej jag ska försöka ta reda på vad den där förbaskade (förlåt för uttrycket) no läxan är för något.

Må bäst!


The first cut is the deepest

Godmorgon, eller ja god förmiddag kanske egentligen är det rätta att säga. Ska träffa Johan och Magdalena om en timme och efter det bär det av hem igen och då vet man aldrig vad jag kan hitta på. Det kan hända att det blir datorn hela kvällen men det är väl kanske inte riktigt det jag egentligen vill, så det kan hända att jag tröttnar och hamnar framför någon film eller One Tree Hill (om jag verkligen det, Lucas försvinner ju). Någon gång när jag har tid ska ni få ett inlägg som i One Tree Hill vs Gossip Girl det kanske är något att satsa på ikväll. Så länge kan ni som sätt båda serierna fundera ut. Vem som är Gossip Girls Brooke, vem som är Gossip Girls Nathan, vem som är Gossip Girls Peyton, vem som är Gossip Girls Lucas, vem som är Gossip Girls Haley och vem som är Gossip Girls Mouth och kanske fler.

Må bäst!

If it makes you happy


Lars Winnerbäck konsert
Måste bara säga att Alice inte gjorde mig besviken hon gjorde världens bästa låt skitbra men någon som däremót gjorde mig besviken var Laila borde inte ett sådant proffs som hon hålla reda på pop/rock och country. Sheryl Crow är rock och när vi pratar om Dolly Parton, Alison Krauss och Carrie Underwood så snackar vi country. Där blev jag riktigt besviken trodde hon kunde bättre än så faktiskt. Nu ska jag ta det lite lugnt ett tag till och sedan ska jag nog ta och sova. Ska sova ut imorgon. Tyvärr måste jag kolla på min SO Uppsats lite imorgon har en liten känsla av att den blev lite rörig, men inte nog med det jag måste läsa igenom några sidor i NOn och sedan kunna debattera om dem på måndag jag hajar inte ett skit plus att ett franska prov väntar. Nian är inte att leka med alltså. Aja ha det bäst. Så ses vi imorgon.


Friday i´m in love

Känner mig otroligt proffsig som sitter med två datorer, haha men pluggande, att skriva och ni vet ingenting fungerar utan musik. Ska ta och skriva lite på SO uppsatsen nu plugg på fredagen = Mindre plugg i helgen hur smart är inte det? Imorgon blir det att träffa Johan och Magdalena och senare idag skulle förmodligen syster komma och titta på en present som hon fått, och ryktet säger att hon har en ny frisyr ska bli sjukt spännande att se.

Ikväll är det ju idol också. Alice, Olle, Minnah och Daniel är nog mina favoriter och Alice sjunger dessutom en av mina absoluta favoritlåtar just nu nämligen If it makes you happy med Sheryl Crow. Gillar ni artister som Alanis Morissette och KT Tunstall  är hon verkligen en tjej ni ska lyssna på och framförallt If it makes you happy. Dessutom tror jag att Alice kan göra den riktigt bra dock har hon en röst som inte alls påminner om Sheryls men bara för det måste hennes röst inte passa vilket jag tror att den kommer att göra. Nej hörrni nu ska jag plugga innan idol börjar.

Må bäst!

Torsdag

Tjeena, hoppas allt är bra med er. Gårdagens inlägg var en massa blandade känslor som nu är spårlöst försvunna, jag är starkare än så det är jag och jag har visst hjärta nog att ta kontakt med nya vänner, men ni vet när hormoner spökar kännar man sig inte som den starkaste och mest självsäkra personen på jorden. Men den här dagen blev faktiskt bra. Imorgon är det fredag det ska bli så himla skönt dock är jag inte helt ledig eftersom jag har en hel del plugg att göra, men det ska bli trevlig med den där lilla pausen då jag ska hänga en stund med Johan och Magdalena men sen är jag helt själv och då måste jag verkligen plugga. Dels för att jag har en viktig SO Uppsats till på måndag och ett franska prov på tisdag och jag måste få VG i franska minst, det är liksom ett mål och än så länge har jag totalt schabblat bort det målet och har förtillfället knappt G, känns inte riktigt kul.

Lovers in japan

Man ska alltid stå för den man är och skita i vad folk tycker och tänker men man när man känner att man själv är orsaken till att en person inte tycker om än det är då det blir jobbigt. Jag känner nu att jag höll på att få en vän men jag schabblade bort den chansen och nu måste jag börja om på nytt igen vilket jag känner att jag inte har hjärta nog att göra och det gör att jag får dåligt samvete och vill innerst inne göra något åt det men min blyghet finns faktiskt kvar även om jag inte vill erkänna det för mig själv, ibland önskar jag att jag var framåt och allt annat än blyg. Jag är inte osäker jag har lärt mig att acceptera att jag är blyg men när det händer sånna här saker vill man inte stå för att man är blyg då skäms man snarare över det. Mitt liv är i en ända stor röra just nu och jag insåg nu att om jag inte pluggar nu så kommer jag att få sitta till fyra inatt. Men ni anar inte hur svårt det är att plugga med dåligt samvete. Annars har dagen varit väldigt bra, det var sjukt kul att bli fotad av Alice och Ullis.

Må bäst!


RSS 2.0