Novellserie: Kiera och Chris

Kiera Bradshaw kände hur fjärlirarna samlades i hennes mage, detta skulle bli hennes första skoldag i en av USAS mest omtalade skolor Constance By Chilton en skola där man var tvungen att betala en förmögenhet för att gå, där man var tvungen att bära skoluniform. Kieras självförtroende var nu på botten och hon kunde knappt veta varför, hon hade aldrig haft problem med att få vänner, hon har aldrig vart särskilt blyg. Kanske var det för att det var en helt ny skola, en helt ny stad, en dyr privatskola hon skulle börja i en skola där det ryktats om att bara snobbiga människor gått. Hon anlände till skolan med sin 2 år yngre syster Amy vid sin sida.

”Är du nervös Kiera?” frågade hon när de anlänt in på den gigantiska skolgården och precis skulle ta ett steg upp på den stora trappan.

”Ja”, svarade Kiera sin syster.

”Jag med, men det kommer gå bra”, fick hon till svar.

Systrarna Bradshaw gick raka vägen upp för trappen och i dörröppningen sa de hejdå till varandra genom en lång kram. Medan Kiera såg sin lillasyster försvinna upp för trapporna till niondeklassarna, fortsatte hon själv bort mot korridoren, hon gick långsammare och långsammare. Några tjejer som såg ut att vara i hennes egen ålder tittade på henne och viskade med varandra. En av tjejerna med långt blont lockigt hår och smala ben skrattade åt något som en annan tjej sa och kollade mot utgången samtidigt som hon puttade på tjejen igen. Kiera kollade bakom sig ingenting syntes till, men efter få minuter kom en lång kille med brunt halvlångt och rufsigt hår in, han ruskade på huvudet samtidigt som han drog handen genom sitt hår. Två tjejer kom närmare Kiera och ställde sig precis bredvid henne.

”Kolla, han är så himla snygg” viskade en av tjejerna med långt orangerött hår.

” Iz, är det en nyhet eller? Har du hört att han dumpade Cate igår?” sa den andra tjejen med cendréfärgat hår med en frisyr som såg ut att vara inspirerad av Blair Waldorf i Gossip Girl.

Tjejen med orangerött hår skrattade och den långa brunhåriga killen fortsatte framåt i korridoren, många tjejer rodnade och han vände sig om när han gick förbi Kiera, men drog snabbt bort huvudet igen. En annan kille med blont hår gick fram till killen och gjorde give me five med honom.

Stämningen gick ner på botten igen och alla ställde sig utanför en dörr. Kiera kunde inte förstå vad som höll på att hända.

” Ska du inte ställa dig i kön? Vi börjar nu” sa tjejen med blont lockigt hår.

Kiera gick fram och ställde sig i kön bakom tjejen.

”Hej, är du ny?” frågade hon.

”Ja” sa Kiera blygt.

”Jag heter Rachel” Sa hon.

”Jag heter…” Kiera avbröts av läraren som nu stod längst fram i ledet med ansiktet mot eleverna.

Hon vinkade med handen utanför ledet och visade med fingret att någon skulle komma. För tredje gången kunde Kiera inte förstå någonting alls.

”Jag tror hon vill att du ska komma fram till henne”, sa Rachel och log.

Kiera gick fram till läraren.

”Vad bra, tack Rachel. Det är jag som är Kelly Wainwright men du kan kalla mig Mrs Wainwright, det är du som är Kiera Bradshaw ellerhur” sa läraren och skadade hand.

”Det stämmer” log Kiera.

”Välkommen till klassen Kiera!”

”Tack” fick hon fram.

Mrs Wainwright gick in och Kiera kom efter, även de andra från klassen kom in och satte sig på platser. Det började snackas hejvilt. Den brunhåriga killen och den blonda killen satt och viskade med varandra och några tjejer likaså. Mrs Wainwright bläddrade i några papper sedan ställde hon sig och tittade ut mot klassen.

”Får jag be om största möjliga tystnad” sa hon.

Tjejerna slutade snacka men inte de två killarna.

”Christopher och Dean hörde ni vad jag sa?” frågade hon.

Den brunhåriga killen tittade upp.

”Va? Nej jag var på konsert igår så jag tror min hörsel har blivit skadad en aning” sa han med en retsam röst och fick hela klassen att skratta.

”Christopher snälla, kan inte ni två bara vara tysta?” sa Mrs Wainwright med en sträng röst.

”Va? Vad sa du?” fick hon till svar och han fick åter igen hela klassen att skratta.

” Skärpning! Du hörde vad jag sa, var snäll och var tyst!” sa Mrs Wainwright argt nu.

Chris blev tyst och tittade upp mot läraren, men samtidigt som han gjorde det kastade han upp sin penna i luften och fångade den igen sedan höll han på så.

Mrs Wainwright gick fram till honom och tog pennan ur hans hand och la den på katerden.

”Tack” sa hon.

” Okej, vi har en ny tjej i klassen idag. Hon heter Kiera Bradshaw och har flyttat ifrån Los Angeles.” började hon.

”Från LA minsann, har du kanske bott granne med Paris Hilton eller kanske David Beckham?” sa Chris eller vad han nu hette högt och fick åter igen hela klassen att skratta.

Mrs Wainwright gav honom en arg blick.

”Förlåt då” fick hon till svar på ett likgiltigt sätt och Chris blev tyst.

”Hur som helst så ska Kiera här börja hos oss, jag tänkte nu att vi ska gå en runda där ni får berätta era namn för henne. Vi börjar här” sa hon och pekade på tjejen som hälsade på Kiera men henne kunde hon inte minnas namnet på.

”Rachel” sa tjejen och log.

”Cate” sa en tjej med långt gyllenbrunt hår.

”Vi kör nästa” sa Mrs Wainwright och pekade på en tjej som satt på raden bredvid Rachel och Cate. Det var de två tjejerna som viskade om Chris.

”Izabella” sa tjejen med långt orangerött hår.

”Ashlee” sa den andra tjejen.

Namn fortsatte att sägas efter ett tag kom de fram till Chris och hans vän.

”Chris” mumlade han okoncentrerat.

Mrs Wainwright himlade med ögonen och tittade på killen bredvid honom.

”Dean” sa han.

Kiera hade redan glömt bort de flesta namnen hon mindes Rachel, Chris och Dean men det var nog alla.

”Du kan sätta dig på den där tomma platsen bredvid brunhåriga tjejen där uppe i hörnet minns du hennes namn?” sa Mrs Wainwright.

Kiera kände hur hon rodnade hon kunde inte minnas namnet på tjejen, hon fick dåligt samvete över det och skakade osäkert på huvudet.

”Vill du upprepa ditt namn?” sa Mrs Wainwright.

”Vem då? Jag?! Sa tjejen och pekade på sig själv.

”Nej tjejen borta i Sverige” fick hon till svar.

Tjejen skrockade.

”Andie” svarade hon.

Kiera satte sig på platsen och lektionen flöt på. När lektionen var slut gick alla ut. När Kiera hade satt foten utanför dörren hörde hon sitt namn.

”Kiera!” det var Mrs Wainwright som ropade.

”Ditt skåp är det översta ovanför den där tjejen med gyllenbrunt hår där”

”Okej tack”, log Kiera.

Dörren stängdes bakom henne och hon gick fram till sitt skåp.

För att välja kod tryck * för att bekräfta din kod tryck #.

Kiera började tänka på en kod som var enkel att komma ihåg hon slog in sitt personnummer 2305 det var lätt att komma ihåg.

”Hey Chris”, hördes en röst i bakgrunden.

Kiera vände sig om och bakom henne stod han bakvänd så att han hade utgången i ryggen. Hon fastnade med blicken det var en av de snyggaste killarna hon någonsin sätt. Han vände sig om mot Kiera och kollade henne i ögonen med sina mörkbruna ögon. Han nickade och vände sig om igen, sedan gjorde han ett kom tecken med handen. Efter honom kom två killar dels den blonda killen Dean sedan en kille med svart hår. Killarna ställde sig en bit bort ifrån Kiera.

”Det var Kiera du hette right?” sa en röst bakom henne.

”Jaa det var det”, svarade hon och vände sig om.

Där stod Rachel tillsammans med tjejen med gyllenbrunt hår med ett namn som var totalt bortglömt.

”Du hette Rachel va? Och du vad var det du hette nu igen?” Sa Kiera över sin egen förväntan.

”Rachel exakt”.

”Cate, heter jag”, sa hon.

Kiera vände sig om och råkade snegla ögonen mot Chris och hans vänner igen. Han var längre än båda killarna och stod med ansiktet emot Kieras håll. Hans ögon var riktade emot hennes håll och Kiera kunde inte riktigt hantera situationen men ville samtidigt inte låta det märkas så hon tog bort blicken och tittade istället ner på marken.

” Oh, var det Chris du kollade in?” frågade Cate.

” Ehm, nej jag bara…. Ehm kollade åt det hållet” stammade Kiera.

”Ha-ha-ha, kom igen du får kolla in honom, det var inte så jag menade. Han är skolans absolut populäraste och mest förmögna. Han är känd för att vara uppkäftig emot lärare, vara en riktig hjärtkrossare. Varje gång lyckas han krossa en tjejs hjärta så hårt att hon gråter floder och detta händer efter två veckor max, det längsta förhållandet han haft i var 1 månad och det ansågs vara otroligt mycket för att vara honom. Den senaste han var tillsammans med var… mig, sa Cate.

”Oj, förlåt eller vad man säger” sa Kiera och tittade in i Cates gröna ögon.

”Det är lugnt, jag överlever, jag känner att han är alldeles för snygg för att…” hon avbryter sig själv och kollar bort mot killarna.

”Kiera, grattis” säger hon sedan.

”Vadå grattis?” svarade Kiera och såg ut som ett frågetecken.

”Jag tror att du har en hemlig beundrare” sa Cate och tittade ner mot golvet.

Kiera tittade bort mot killarna och insåg att Chris stod och spanade in henne.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0