Longing for lullabies

Hoppas ni har haft en bra söndag, min har varit otroligt slapp men samtidigt otroligt bekväm. Men med en underbar födelsedag igår så känns det som att det var värt det. Nu sitter jag med en kopp te och lyssnar på musik. Samtidigt som att jag just upptäckt att mina ipod gått upp i rök. Vilket är väldigt trist med tanke på alla fina skivor jag fått. Men den kommer nog fram. Tack förresten alla ni som kom igår och läser det här. Det var verkligen superkul och tack för fina presenter.

Så här rolig blir min vecka tur att den slutar med roliga saker i alla fall!

Måndag: Skola, Plugg och utvecklingssamtal
Tisdag: Skola, Plugg
Onsdag: Plugg med Camilla
Torsdag: Plugg
Fredag: Fest!
Lördag: Slapp, slapp
Söndag: Gudstjänst och titta på kusinens ishockeymatch på hovet mot AIK!


Jag längtar tills man kan gå ut utan att behöva sätta på sig flera lager av kläder


Jag, Maria och Mamma

Puppy


Varsågoda! Den bjuder jag på, fråga mig inte vad jag skrattar åt för det minns jag inte.

Puppy


all these things i´ve done

Gårdagen var mycket trevlig och jag är mycket nöjd med alla fina presenter. Det var bara min stackars border som ligger hemma och är sjuk (krya på dig!) och Cissi som saknades. Annars var alla här och tack för det! Kvällen slutade med Guitar Hero, dock slutade jag efter ett tag just för att jag är så sjukt irriterad över att jag klarar mig mycket bra på medium men på hard nej nej det går inte. Dock var det rätt underhållande att titta på. Nu ska jag ta en uppfriskande promenad med mina kära far.

Ha en jättebra söndag!

B-day

Idag fyller jag år! Det kommer bli en dag känner jag på mig med släkt på besök och en massa god mat.


Finn ett fel

Klicka här för att finna ett fel som gör mig otroligt rörd.

Det får mig att tänka på jordbävningen i Haiti. Något som är så otroligt hemskt att man knappt kan förstå hur hemskt det är. När man tänker på alla människor där kan man nästan få lite dåligt samvete då vi som har det bra, klagar på att maten är äcklig, vi klagar på att vi har tröttnat på våra kläder, vi klagar på livet är orättvist när vi fått VG på ett prov men satsade på MVG och vad man nu mer kan hitta på. Men borta i Haiti har dem knappt tillräckligt med mat, dem har knappt kläder att ha på kroppen, vissa har inte råd att gå i skolan. Sådant gör mig så otroligt rörd. Det ska fan inte få vara så. Det är riktigt hemskt.

Missförstå inte det här. Jag har inte lagt till den där bilden bara så att ni vet och jag ser inget som helst komiskt i den där bilden snarare tvärtom och jag har ingen aning om hur den bilden har hamnat där.

Viva la vida


Friday i´m in love


Klicka här om ni vill vara snälla och hjälpa mig och tycka till:)

NU: Städning


sista dagen som 14-åring

Hej mina vänner! Först vill jag bara tacka för alla fina peppande kommentarer ni ger mig. Tusen tack precis vad jag behöver. Men som sagt har jag överdrivit lite och inte riktigt kännt mig som mig själv sedan en vecka sen men nog med det! Nu ska vi gå in på lite mer positiva saker om jag får vara lite egotrippad och det är att jag imorgon blir straffmyndig! Så nu håller jag på att leva min allra sista dag som 14 åring. Jag har bestämt mig för en grej att jag ska försöka göra en del grejer bättre eller i alla fall försöka.

- Hålla mer ordning och reda
- Kämpa mer och rycka upp mig alltså inte ta åt mig för mycket negativt. Lite strunta i vad folk tycker och tänker mig och mer uppskatta komplimanger osv. Även om jag på senare tiden har blivit bättre så kan jag bli ännu bättre på det.
- Vara nyttig.

Ja det var väl det.
Vi ses kanske senare. Puss

Miranda Lambert




Denna 26 åriga blondin ifrån Dallas kallad Miranda Lambert. Vi i Sverige har ingen aning om denna donna egentligen men faktum är att hon i sitt hemland USA är en superstjärna. Hon är långt ifrån att konkurrera med primadonnorna Taylor Swift och Carrie Underwood men det behöver inte betyda att hon inte är en superstjärna för det är hon kan jag lova er. Miranda slog igenom i det amerikanska programmet Nashville Star där hon kom på en tredje plats och fick därmed skriva på ett kontrakt med Epic Records. Hon debuterade med lanseringen av "Me and Charlie Talking", den första singeln från hennes  debutalbum Fotogen. Albumet sålde platina, hon fick även singlarna Bring Me Down, Fotogen och New Strings. Men det var inte förrän hon släppte sitt andra album Crazy Ex-Girlfriend och singeln Gunpowder And Lead som hon verkligen fick en riktig hit då låten kom så bra som i topp 10 på billboardlistan. Miranda har flera gånger varit nominerad till CMT Award, Grammy Award och Academy Country Award och vunnit en ACM Award. Om du gillar Taylor Swift så tycker jag absolut att du ska spana in Miranda Lambert  men förbered dig då på riktig Country och då menar jag verkligen riktig country.  Missförstå mig inte.


Torsdag

Hej! Jag är hemma idag på grund av personliga skäl, känns som att jag inte riktigt mår bra än från en grej nämligen. Jag är inte hungrig alls, det ända som kan hjälpa mig nu är en massa musik med Erik Grönwall och att städa rummet. Haha kanskse inte låter så kul men med musik blir allt roligt!

Puss vi ses senare.

Plugg, musiklyssning och förföljning av ishockeymatch

Tjejer har förmågan att göra flera saker samtidigt. Visst det går bra men just känner jag mig alldeles för seg i huvudet för att kunna lösa ut ekvationer vilket egentligen är ganska lätt men det blir ju inte enklare för att man känner sig seg i huvudet. Ute är det både snöoväder och dimma. Almtuna leder med 4-0 mot Sundsvall och jag ska nu fortsätta klura ut en ekvation här, vet tusan om det går men jag ska försöka. Mitt svar blev just ganska så orimligt.

Snöstrom!

Herre jävlar! Vilket väder det är? Höll på att inte kunna ta mig hem, men äntligen är jag hemma och inom få minuter kommer Camilla då ska det pluggas vilket jag också kommer ägna resten av min kväll till så vi lär inte ses på ett tag. Imorgon närmare besämt skulle jag sikta påi alla fall även om jag måste plugga och städa imorgon men äsch vi får helt enkelt  hur det blir med bloggandet jag kan inte lova något.



Update: Men gud vad det känns som att jag har blivit negativ på sistånde? Eller är det bara jag? Vad i hela fridens dar är det här?! Jag är en positiv person? Mitt liv är inte så himla kasst som jag uttrycker mig va fan. Ursäkta att jag svär. Säg till mig när jag är negativ. Jag hoppas att ni läser mina negativa inlägg med en nypa salt. Självklart, ska jag göra något av det bästa jag vet. Om man prioriterar och planerar så går det. Jag ska sluta vara negativ och bli positiv livet blir f*n inte bättre utav att man ser allt negativt. Eller har jag fel?

Värdelös tisdag

Det känns som att jag är omringad av dagar då allt går fel, ingenting känns bra. Saker som jag vanligtvis brukar uppskatta blir inte uppskattade sådana här dagar trots att man försöker vara på gott humör så går det inte. Man är utan att tänka på det bitchig mot folk och dampar loss trots att folk finns en ens närhet. Usch sådana här dagar vill man helst bara glömma. Dessutom har jag givit upp i vissa sammanhang. Det är lika bra att säga som det är: Jag mår inte bra för tillfället. Men nog med det nu. Nu ska jag med lite glad musik eller sådan musik jag snackade om igår plugga men först ska jag hitta ett no häfte som totalt verkar ha gått upp rök trodde jag, men självklart ligger det mitt framför ögonen. Jag måste skriva en berättelse som jag missat totalt på grund av stress. Mitt liv är i en ända stor stress. Så bli inte förvånade om ni får en dag utan inlägg. Ni kan väl också snälla muntra upp mig med lite fina ord eller berätta något kul?

Brother Oh Brother

Vissa låtar kan få en person att gråta, andra låtar kan få en person att skratta medan andra kan helt enkelt få någon att få gåshud för många kanske det är samma sak som att börja gråta. Men enligt mig kan man börja gråta av en låt på olika sätt. Man kan gråta för att låten har minnen bakom sig, för att artisten sjunger bra, för att låten eller texten är sorglig eller har ett sorgligt budskap. Kanske att låten får en att tänka på saker personliga saker. Gåshud kan man endast enligt mig få när låten är vacker eller när sångaren sjunger vackert med känsla. Gåshud behöver inte komma när en låt är långsam. Jag har väldigt svårt att få gåshud och bli berörd av något och när jag blir berörd av något har jag svårt att släppa det, dels att sluta tänka på det men också att sluta lyssna på det. Det är för det mesta sådana låtar/uppträdanden som jag inte tröttnar på just för att dem har en historia bakom sig.

Likaså är det om vi snackar om låtar som får mig att tänka på saker eller låtar som fått mig att upptäcka något nytt. Låtar som skapar minnen är ett stort exempel på sådana som jag aldrig tröttnar på. Det spelar ingen roll hur bra låten är eller vem som sjunger den i sådana här sammanhang är det minnet som räknas och att låten har skapat ett minne. Som musikintresserad är musik något som förutom vänner och familj betyder allra mest. Då jag har en dålig dag är musik det bästa botemedlet, musik som betyder det kan vara låtar med texter som handlar om något bra, det kan vara att artisten verkar vara bra som person. Hur som helst så kan musik enligt mig lysa upp min dag. Utan musik skulle livet inte kunna fungera helt ärligt. Precis som folk spelar fotboll, är engagerade i mode och skönhet eller vad man nu ska hitta på är musik för mig.



Två exempel på artister som kan göra min dag.

Måndag

Hej! Kom hem för en liten stund sedan och nu ska jag alldeles strax sätta igång med pluggandet när Amanda kommer men först ska jag ta och förbereda lite saker om jag hinner det(?). Hur som helst så har min dag varit bra. Förutom att det har varit en sådan där dag då allt känns fel ni vet sådana dagar man kan ha ibland. Inte minst att jag råkade skämma ut mig totalt på Ropsten imorse då jag ramlade sakt i trappan och satte mig (av att jag ramlade). Plus lite andra saker. Men sådana dagar ska man få ha ellerhur? Sedan måste jag säga att slutet av dagen kändes riktigt bra, varför? Jaa det ni! Det tänker jag inte berätta så här öppet bara då det är väldigt personligt. Ni som känner mig kan säkert läsa mellan raderna. Nej hörrni nu ska jag nog ta och göra lite vettiga saker innan Amanda kommer.

See you later alligator!

Paris, Paris

Här kommer lite bilder ifrån Paris min kamera är ifrån stenåldern så bildkvalitén kanske inte är den bästa om man jämför med de bilderna jag snott ifrån syster. Men jag hoppas ny överlever.

Utsikt i från hotellrummet det där lilla som sticker upp bakom träden är det ni tror. Eiffeltornet!


Lite mer ointressant och fulare utsikt åt andra hållet kanske...


Visste ni att bilarna i Paris går el? Nej inte jag heller förrän jag såg denna skylten. Men man lär sig något nytt varje dag ellerhur?;)


Maria

Notre Dame och en julgran

Behind the scenes

Eiffeltornet

Marilyn Monroe vägg

Uppe i torn jag ej minns namnet på


Relax, take it easy



Jag har en grej på gång en ny bok eller vad det nu blir vi kör på den istället då jag inte kommit så långt, det är bekvämare så. NU: Plugg

Söndag

Godmorgon!
Idag blir det plugg men om jag ska vara ärlig så längtar jag faktiskt till att jag ätit upp min macka och vaknat till ordenligt så att jag kan plugga. Haha. Hur som helst så har jag nästan inga andra planer tror jag, en rätt seg men vettig dag med andra ord. Funderar på lite olika inlägg att publicera men ni får inte räkna med att få några.

Ha en underbar söndag!

Saturday

Godmorgon! (Godförmiddag!) Hoppas ni har fått en skön start på helgen, det har jag. Drömde dock en oerhört konstig dröm som gjorde att jag inte kunde gå upp. Jag drömde att jag var med i en Gilmore Girls film och spelade Paris, min kompis Sara spelade en otroligt bitchig Rory (svårt och säga om det var en parodi men förmodligen var de det) och Paris var hennes bästa vän men otroligt snäll och inte alls lika arg som hon är i riktiga GG.Haha jättekonstig dröm jag vet.

Hur som helst idag bär det av ut på stan måste köpa nya jeans kom jag just på. Har bara två par och det är ett par svarta (som lätt blir smutsiga) och ett par ljusa lite oversize och det kanske inte direkt är sådana man vill gå runt med hela tiden och sedan är inte jag direkt någon kjol eller klännings tjej så här på vintern. Sedan ska det inhandlas en hel del saker på Weekday för presentkortet jag fick av min kära broder. Detta betyder att jag nu måste röra på mig. Ha en underbar lördag!


Rihanna


Efter att ha läst skvaller pressen har jag uppfattat henne som en diva men efter att ha sätt Skavlan har jag uppfatta henne som en klok tjej med båda fötterna stadigt på jorden. Massa massa cred till Rihanna!

Fredag

Det jag menade med det jag skrev igår var att jag kommer skriva fler inlägg framöver. Det var bara just igår.

Nu behöver min kusin ett stort lycka till då dem spelar mot AIK!
Har precis kommit hem från att ha umgåtts med min vän Antonina. Och nu är det Let´s dance.

Torsdag

Oh herregud! Vilken dag, varför är på tok för personligt. Egentligen orkar jag inte plugga men det måste jag. Helst av allt skulle jag bara vilja ligga framför tvn och glo på Gilmore Girls hela kvällen men plugget är ett måste. Det finns så mycket att skriva av sig om denna dag men jag har ingen om vilka som läser så jag lämnar det nu.

Ha en jättebra kväll och jag tror att det här pga detta personliga skäl kommer jag inte att skriva fler inlägg.

Tack för att finns!

Onsdag 20/1

Godmorgon!

Idag är det onsdag vilket innebär mitt i veckan. Idag har jag Musik-Musik (profilval och musiklektion), därefter engelska och hemkunskap sedan livskunskap. Sedan kommer Camilla och pluggar med mig och sedan tror jag att det blir fika med Lisa och Maria runt klockan 20.00 dock oklart om det är då, har inte riktigt fått tillräckligt med info eller snarare tillräckligt tydlig info men det löser sig. Hur som helst känns det som att det kommer bli en bra dag. Nu ska jag ta och fixa lite och såsmåningom ta tunnelbanan och åka till skolan.

Ha en underbar dag!

17.50


Sitter och drömmer mig bort till sommaren genom att titta på bilden ovan. Jag vill ha det varmare! Nu nu nu nu. Det är halt överallt och jag är tvingad till att använda ett par fula (och trasiga) kängor som ska likna uggs på något vis. Jag vill kunna gå i converse utan att frysa hur härligt är inte det? Hur som helst så är min labrapport nu klar och nu inget plugg, imorgon har jag dessutom plugg som måste göras. Svenska, franska och matte tråkigt värre men vill ha man ha bra betyg får man ta och lida av tråkighet. Nu ska jag nog ta och kika påm lite Gilmore Girls avsnitt. Det var ett tag sedan.

Puss


Tisdag 19/1


Bild från i sommras

Godmorgon!

Ville bara säga godmorgon när jag ändå hade tid över. När jag kommer hem måste jag dels skriva en labbrapport och sedan på en novell. Nu måste jag röra på mig.

Ha en jättebra dag!


Inside your heaven



I've been down
Now I'm blessed
I felt a revelation coming around
I guess its right, it's so amazing
Everytime I see you I'm alive
You're all I've got
You lift me up
The sun and the moonlight
All my dreams are in your eyes

I wanna be inside your heaven
Take me to the place you cry from
Where the storm blows your way
I wanna be the earth that holds you
Every bit of air you're breathin' in
A soothin' wind
I wanna be inside your heaven



Inside your heaven-Carrie Underwood
Text och Musik: Andreas Carlsson


Måndag

Oj meus amigos! Johan och Magdalena kom hem från Brasilien och hade lärt sig säga hej på portugisiska (oj!). Lite komiskt ellerhur? Att det heter oj alltså. 

Hur som helst har min dag varit bra, särskilt nu när min otroligt snälla mamma kom hem med nya fina kläder till mig. Tack! Men en nackdel är att Facebook bråkar med mig, jag kan inte öppna min inkorg och bara för att jag sa det funkade det. Det är väl ändå typsikt? Nu ska jag fortsätta kolla lite Facebook och Bloglovin därefter blir det plugg för hela bunten.

   


Sammanfattning av 2009

Jag ska försöka sammanfatta 2009 ni får bilder när det finns.

Januari
Jag, Maria, mamma och pappa till Nice för att fira Eva som precis fyllt år utan att hon själv vetat om det överraskning med andra ord! Jag fyllde år och hade en fest med tjejerna i klassen och några andra vänner som blev lyckad.

Februari
Jag åkte till Kungsberget med alla de andra sjuorna och hängde med lite olika tjejer där uppe. På kvällen åkte jag hem till Cissi för att spendera en tjejkväll tillsammans med henne och Mallan även om jag var tröttare än tröttast så kändes det som en grymt bekväm avslutning på veckan och ett bra sätt att varva ner en dag på skidorna.

Mars
Hände det egentligen inte så mycket. Jag åkte på melodifestival genrep tillsammans med Ida (MAMMA VI MÅSTE BOKA VI KAN INTE INTE INTE BRYTA TRADITIONEN DÅ KOLLAR INTE JAG PÅ FINALEN!).

April
Pappa fyllde år och det firades med middag hemma hos C & M, vid den tiden började jag också bli mer modeintressead och började inspireras extra mycket av Vanessa Hudgens.

Maj
Våren började komma och jag njut för det mesta utav det, fick reda på att jag måste lägga på ett kol i skolan.

Juni
Erica fyllde år och det firades med fika hemma hos henne. Jag fick sommarlov och åkte till grönan med Anja och träffade Antonina för första gången allt detta på en EMD konsert som var grymt bra. Slutade med autografer av de charmiga grabbarna.

Okej att jag lånar Anto?
Jag åkte till Vadstena och njöt av sommarlov.

Juli
Jag och Anja började smsa med varandra och planderade en Måns Zelmerlöw konsert som var 16 Augusti, det började regna och jag utstängd i regnet.

Augusti
Lisa kom och vi spenderade en hel vecka tillsammans. Jag blev sjuk sjukt förkyld och såg på 3 säsonger av Gilmore Girls. Jag började skolan och den mesta tiden spenderades med en massa plugg.


September
September var en jobbig månad, skolan tog över mitt liv. Eva(Lisas mamma) hade 50-års fest och Maria fyllde 17. Jag började få läxhjälp av Camilla och Amanda. Jag åkte även till kusin Erica och hennes vän Sara  i Uppsala för att slappna av och såg Allt för min syster där vi båda två blev helt mållösa.

Oktober
Det blev lov och jag förlorade en vän. Sedan bar det av till London där det var 18 grader varmt. Jag började lyssna på Alexandra Burke och Little Boots.


November
Jag var på ishockey match mellan Almtuna-Malmö och fick under pausen reda på att pappa fått biljetter till att vara tillsammans med 15 andra vara först att se New Moon. 20 minuter sedan vann Almtuna mot Malmö. En vecka senare var jag som sagt på förförhandsvisning av New Moon med mamma och besökte platsen där Eva & Adam spelats in. Jag började lyssna på Lykke Lis Possibilty.

December
Jag började räkna ner till jul och satsade allt i skolan, stressade i pricip sönder mig själv och blev lyckligare än lyckligast när det äntligen blev lov. Trots lov kunde jag inte släppa skolan förrän det blev julafton. Jag åkte till Paris och spenderade nyår där det var grymt lyckat.

 

 


Dagens inspiration


Så här i kalla tider kan man nästan längta till att kunna gå klädd i kläder liknande detta. Dessutom har jag inte riktigt tyckt om andra färger på kavajer än svarta men i denna outfit känns allt rätt. Ashley Tisdale gör att det blåa kommer fram ännu mer och hon gör att kavajen bara känns så rätt. Dessutom passar bootsen riktigt bra.

Detta får mig att längta till våren.

Söndag 17/1

Vet ni vad det värsta som finns är? Det är när man skrivit ett jättelångt inlägg som man precis ska publicera, sedan råkar man komma åt en knapp och därmed raderas ALLT! Sånt gör mig så sjukt irriterad. Håller ni inte med?

ANYWAY så vaknade jag för snart 4 timmar sedan kanske av att jag hörde J och M i hallen, det gjorde mig både arg och glad. Arg för att jag kom precis upp ur sängen då och var som allra sunkigast och glad för att jag inte sätt dem på drygt 3 veckor. Dem verkar ha haft det underbart i Brasiljen med 30 graders värme, och man kan ju säga att Sverige har varit raka motsatsen nästan dessutom såg det helt fantastiskt ut blir lite sugen på att åka dit faktiskt. Nu har dem åkt hem och nu sitter jag med hjälp av UNTs direktrapport och följer ishockeymatchen mellan Almtuna och Björklöven än så länge leder Almtuna woho! Go Fredrik! Detta känns som en lugn och stabil uppladdning inför imorgon, nu har jag bara kvar att analysera två stycken reklamer men jag funderar på att göra det imorgon bitti.

Vet ni en sak? För ungefär 2 månader sedan kunde jag tycka att onsdagar var den tråkigaste dagen och jag kunde till och med vakna upp och tänka att: "onej idag är det onsdag men vad f*n det går bra" men nu kan jag med ett leende imorgon gå till skolan och längta till onsdagar för att ämnerna som gjorde min dag sämre helt är borta. Dagen bestod då av bild andra lektionen och bild var ett ämne som jag skämdes över om jag ska vara ärlig. Jag kunde sitta och tänka att tänk om dem tycker att min teckning är ful nu, jag kunde till óch med inbilla mig en massa skratt åt mina bilder om jag gå rakt på sak. Men anledningen till att jag nu längtar till onsdagar just för att dem två första lektionerna består av musik-musik (profilval-musiklektion).

Nej nu ska jag sluta babbla på om nothing. Hoppas ni i alla fall har haft en bra helg och en bra vecka.

Puss


Lisa

Jag befinner mig nu hemma hos min barndomsvän Lisa. Dock är hon inte hemma själv tyvärr men istället fick jag lov att roa mig med hennes dator och tittar ut över Hammarby Hamn otroligt vackert om jag ska vara ärlig. Medan jag chattar med min vän Sandra. Konfa saken som jag berättat för vissa av er att jag skulle gå på, gick bra mycket bättre än väntat dock var min morgon hemsk men det är borta nu, dagen var i alla fall riktigt rolig.

Hoppas ni också har haft en riktigt bra dag!


Fröken Bledel






En tjej som är sjukt vacker, har sin egna stil och lyckas blanda olika stilar är fröken Bledel. Enligt mig är hon alldeles för mycket i skymma undan när det gäller hennes klädstil, hon förtjänar mer än så. Annars är det bara bra att hon inte har några hyss eller skandaler för sig, kanske borde hon lära sina kollegor att stanna på jorden, lite stil tips och framförallt inte ta droger?


I am flying

Låt på hjärnan!

 


Somewhere Else

Fredag guys, har haft en rätt bra vecka och nu ska den avslutas med liten runda på stan och tittande på Let´s dance ikväll haha mobba mig om ni vill men det är faktiskt riktigt underhållande men sällskap. Dessutom är ju Sveriges kanske absolut coolaste kändis med och Sveriges kanske snyggaste kille med. Jag snackar självklart om Elin Klnig och Mattias Andréasson vem som är vem får ni lista ut själva. (Lite fredags trötthets humor där).

Trevlig helg!

Calling

Min dag ska vi inte ens prata om, det var en sådan där dagen då allt blir fel ni vet... Men sådana dagar måste man väl ändå få ha eller?

Har ni lust att hjälpa mig med en grej?
Klicka här och betyg sätt listan, berätta om blandingen på genrer och varför du tycker så. Kan avslöja varför jag ber om hjälp med detta lite senare.

Dead black flowers

Ska försöka skriva ett inlägg på några minuter men det ska nog gå an.

Hej förresten, hoppas ni har haft en bra dag, min dag har varit bra, det känns mycket bra att denna termin ha musik istället för bild ni som känner mig att jag tycker bild är hemskt tråkigt men att musik är något jag tycker är otroligt intressant och roligt eller? Jag har bestämt mig för att nu j*vlar ska jag ha ett VG i musik nu när vi har en grymt bra lärare också. En annan lärare än i sjuan då hon blev gravid (som alla andra lärare(!)) och nu ska vi ha en kille som enligt mig är mycket bättre eller ja det är typ 85% chans. Men dit jag ville komma är att vi ska göra ett arbete om artister och om man vill satsa på högre betyg en genre alltså skriva en uppsats om det. Då tror jag banne mig att jag ska satsa på mitt första MVG, just för att uppsatser är något av de bästa jag vet, något jag brinner för och att det handlar om musik ämnet jag kan de mesta om.

Nog med det jag ska inte tråka ut er mer än så, för i allmänhet har detta varit en helt gammal vanlig dag inget särskild alls om jag ska vara ärlig.

Tänkte göra ett inlägg lite senare som handlar om.... nej det får ni se!


Clothes

Börjar tycka att det där med modeblogg hit och dit börjar bli en aning överskattat, visst det är kul att få inspiration av folk osv. Men det behöver inte bli för mycket av det. Detta är bara en liten anteckning för mig själv av vad jag behöver och önskar mig i födelsedagspresent, inspireras och take it om du vill eller bli inte inspirerade och leave it om ni hellre vill det, men jag har som sagt kommit på att modebloggande inte är något för mig.


Sonja Aldén


Ännu skoldag avklarad och jag måste säga att det var en bra skoldag orkar inte förklara varför och om jag ska vara ärlig är det totalt ointressant. På tal om något helt annat, så här om veckan när jag letade igenom lite olika lådor som var uppställda fint i min garderob hittade jag något som jag minns att jag då var helt överlycklig över. Jag minns att jag aldrig någonsin varit så lycklig.

Det var i mitten av Januari för 3 år sedan (!) och den melodifestivalnörd jag var så hade jag självklart koll på startordningen och hade upptäckt den vackra sångerskan Sonja Aldén och eftersom att skoltidningen ändå behövde lite material så kom jag på att intervjua någon intressant person så jag passade på att ta mig an och göra det, även om jag var totalt inställd på att inte få något sva. Men så fel man kunde ha, jag fick svar! Lyckan var stor och jag hade en intervju med min dåvarande idol Sonja Aldén.

Läs det eller inte!

Har du hållit på med musik länge?
- Ja jättelänge. Hela livet egentligen. Jag vaknade en gång av att sjöng i sömnen när jag var liten, sedan har det blivit musik för hela slanten, Adolf Fredriks musiklasser och Södra latins yrkesmusikerlinje bland annat.

Vad betyder melodifestivalen för dig?
- Det betyder väldigt mycket! Dels är det ett oerhört bra sätt att få chansen och visa upp och sprida sin musik, sedan är det fantastiskt roligt, lärorikt och man träffar väldigt mycket bra människor i branschen.

Vad är roligast att sjunga eller att skriva låtar?
- Det går liksom hand i hand, det är roligt både och, men det allra roligaste är nog ändå när man får sjunga live ut på spelningar och möta publiken.

Vad är det pinsammaste som kan hända på scenen?
-
Att jag trillar på ändan eller glömmer bort texten tror jag....


Alexis Bledel



Alexis Bledel är ingen skandaldrottning, hon är ingen tjej som på fester super sig full eller håller på med knark. Hon verkar kort sagt vara en tjej med båda fötterna på jorden och dessutom en smart sådan. Jag har aldrig någonsin sätt Alexis i skvallerpressen, endast när det handlat om vad hon har för kille och när hon gått på premiärer. Det är bra, det är hon värd en massa cred för. Kanske beror det på hennes extremt smarta och kloka karaktär Rory Gilmore som gjorde henne känd, det är inte helt osannolikt med tanke på att om man under 7 år spelar in en tv-serie borde det väl ändå lite vara karaktären som formar ens personlighet en aning.

Alexis är en stor förebild för mig och inte minst Rory. Visste ni förresten att hon blev allergisk mot kaffe på grund av att hon drack alldeles för mycket kaffe under Gilmore Girls? Stackarn!

Let´s get back to the real life

Imorgon sätter skolan igång igen. Det känns på något sätt konstigt, jag menar lovet har bara flugit iväg, 3 veckor har kännts som en vecka. Men samtidigt känner jag mig grymt laddad. De snälla människorna runt omkring mig säger att åttans vårtermin är rätt skön.... Men anyhow jag känner mig grymt laddad för en nu termin. Är dock tveksam över vilka böcker som ligger i skolan och inte men det löser sig.

Klick!


Lauren Graham och Megan Fox lika som bär?


Test: Vem är du i Gilmore Girls?



1. Du får reda på att en vän till dig har snackat skit om dig, vad gör du?
A: Säger åt henne att det var dumt, men att di inte bryr dig om det och att de inte sårar dig ett dugg, sedan snackar du inte med henne.
B: Säger åt henne att hon är dum, sedan springer du raka vägen till någon som du vet lyssnar på dig för att snacka om det.
C: Hon förtjänar inget annat än att få höra att hon är dum och det ser du till att hon får höra också fast lite mer utförligt och på annat sätt
D: Struntar i henne
E: Surar

2. Du har en ledig stund helt ensam, vad händer?
A:
Sätter dig på en bänk eller under ett träd och läser en bra bok
B: Letar upp första bästa Kaffeshop och köper dig en kaffe sedan är dagen räddad!
C: Pluggar, vad annars?
D: Går till mitt hemliga ställe som bara min bästa vän vet om
E: Är för mig själv och gör inte så mkt


3. Vad stämmer mest in på dig
A.
Du är dig själv i alla lägen, du står för din åsikt och tycker dem inte om dig så so what? Jag är jag och det är inget jag kan ändra på eller hjälpa
B: Du är den som jämt kommer med de mest klockrena kommentarerna kanske inte alltid i rätt tillfälle och inför rätt personer men vad vore en vardag utan lite skämt?
C: Du är sällan på gott humör, pratar gärna, mycket och fort, överanalyserar allt så långt det går
D: Musik är mitt liv, förutom min bästa vän och kärlek är musik det som jag brinner mest för och älskar mest.
E: Du är trött på det mesta, orkar inte lägga ner så mycket tid på att dagen ska bli bra. Du lever efter mottot "Carpe Diem"


4. Beskriv dig själv med ett ord
A:
Självständig
B: Humorristisk
C: Pratglad
D: Musikalisk
E: Osäker

 

Flest A: Du är Rory!


Rory är tjejen som hela tiden är sig själv och står för den hon är. Hon är mån om sina medmänniskor och gör allt för att dem ska må bra. Hon älskar att umgås med dem som behandlar och accepterar henne för den hon är men har absolut inget emot att sitta ensam någon gång, hon kan till och med tycka att det är skönt att få vara ensam någon gång ibland. Rory har inte heller svårt för att säga vad tycker ärlighet är något som är oerhört viktigt i Rorys liv. Hon har inte heller svårt för att säga ifrån om det skulle behövas.

Flest B: Du är Lorelai!


Lorelai är tjejen som ung var en tjej som vägrade lyda sina föräldrar och kom hem sent på kvällarna. Hon kanske är inte är den mest jordnära människan som finns men en sak är säker ingen blir uttråkad i hennes sällskap. Bara för att hon inte är helt jordnära behöver inte det betyda något negativt. Lorelai är alltid snäll emot dem hon älskar, är alltid ärlig och har för det mesta ett hjärta av guld. Men ibland vet hon inte riktigt vad det är hon gör och vad det är hon säger.

Flest C: Du är Paris!

Du är Paris, tjejen som tror det värsta om folk, som har lätt för att bli avundsjuk och drömmer om att en dag bli skolans it-girl. Skolan är det som betyder allra mest, hon skulle aldrig komma försent till en lektion, missa en skoldag eller strunta i att plugga. Ibland kan hon tänka för mycket på sin egen framgång att det kan såra folk i hennes omgivning. Hennes pratgladhet och ilska gör att folk lätt stör sig på henne.

Flest D: Du är Lane!


Utan vänner, musik och kärlek skulle inte livet kunna fungera. Du är bra på att bevara hemligheter och är en vän som alltid stöttar och ställer upp. Dock kanske du ibland är lite för snäll och är lite väl mån om dina medmänniskor. Du är rädd att såra folk i din omgivning. Din dolda talang är att du har en grym taktkänsla och faktiskt är en naturbegåvning när det gäller musik.

Flest E: Du är Luke!


Luke är trött på livet och har helt enkelt bara givit upp, det finns ingen idé att försöka eller ens anstränga sig för att göra dagen bra enligt honom är allt bara carpe diem och hoppas på att det blir en bra dag. Han är lättsårad och är långsint när han blivit sårad, ibland kan det dock gå ut över andra även om han inte menar illa. Han är osäker och vet inte riktigt hur han ska hantera saker och ting.

Berätta gärna vem du blev:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Melodifestivalen

Deltävling 1 - Örnsköldsvik, 6 februari
1. Bidragets titel: Unstoppable
Upphovsmän: Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Dimitri Stassos, Ola Svensson
Artist: Ola

2. Bidragets titel: A Place To Stay
Upphovsmän: Torben Hedlund
Artist: Jenny Silver

3. Bidragets titel: You're Making Me Hot-Hot-Hot
Upphovsmän: Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren
Artist: Linda Pritchard

4. Bidragets titel: Road Salt
Upphovsmän: Daniel Gildenlöw
Artist: Pain Of Salvation

5. Bidragets titel: The Saviour
Upphovsmän: Henrik Janson, Tony Nilsson
Artist: Anders Ekborg

6. Bidragets titel: I Did It For Love
Upphovsmän: Kristian Wejshag (text), Lars "Dille" Diedricson (musik)
Artist: Jessica Andersson

7. Bidragets titel: Singel
Upphovsmän: Håkan Bäckman (text), Hamed K-One Pirouzpanah (musik)
Artist: Frispråkarn

8. Bidragets titel: Keep On Walking
Upphovsmän: Salem Al Fakir
Artist: Salem Al Fakir

Deltävling 2 - Sandviken, 13 februari
1. Bidragets titel: Manboy
Upphovsmän: Fredrik Kempe (text & musik), Peter Boström (musik)
Artist: Eric Saade

2. Bidragets titel: Hippare Hoppare
Upphovsmän: Vlatko Ancevski, Vlatko Gicarevski, Douglas Leon, Mats Nilsson, Teddy Paunkoski, Otis Sandsjö, Stevan Tomulevski
Artist: Andra Generationen & Dogge

3. Bidragets titel: Innan alla ljusen brunnit ut
Upphovsmän: Dan Attlerud (text), Stefan Woody (musik)
Artist: Anna Maria Espinosa

4. Bidragets titel: Come And Get Me Now
Upphovsmän: Mia Terngård (text & musik), Stefan Lebert (musik)
Artist: Highlights & MiSt

5. Bidragets titel: Sucker For Love
Upphovsmän: Fredrik "Fredro" Ödesjö (musik), Andreas Levander (musik), Johan "Jones" Wetterberg (musik), Pauline Kamusewu (text)
Artist: Pauline

6. Bidragets titel: We Can Work It Out
Upphovsmän: Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda
Artist: Andreas Johnson

7. Bidragets titel: Underbart
Upphovsmän: Lina Eriksson (text), Johan Moraeus (musik)
Artist: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän

8. Bidragets titel: Manipulated
Upphovsmän: Sarah Lundbäck, Hayden Bell, Erik Lewander, Iggy Strange-Dahl
Artist: Hanna Lindblad

Deltävling 3 - Göteborg, 20 februari
1. Bidragets titel: Headlines
Upphovsmän: Peter Boström, Tony Nilsson
Artist: Alcazar

2. Bidragets titel: Tonight
Upphovsmän: Sharon Vaughn, Anders Hansson
Artist: Johannes Bah Kuhnke

3. Bidragets titel: Doctor Doctor
Upphovsmän: Mirja Breitholtz, Tony Nilsson
Artist: Elin Lanto

4. Bidragets titel: Hur kan jag tro på kärlek
Upphovsmän: Niclas Lundin (musik), Tony Malm (musik), Kenneth Gärdestad (text)
Artist: Erik Linder

5. Bidragets titel: Yeba
Upphovsmän: Tuomas (Tiny) Pyhäjärvi (musik), Getty Domein (text)
Artist: Getty Domein

6. Bidragets titel: Kom
Upphovsmän: Niclas Arn, Gustav Eurén, Karl Eurén
Artist: Timoteij

7. Bidragets titel: You're Out Of My Life
Upphovsmän: Henrik Janson, Tony Nilsson
Artist: Darin

8. Bidragets titel: Heaven Or Hell
Upphovsmän: Håkan Larsson, Björn Lönnroos, Jörgen Svensson
Artist: Crucified Barbara

Deltävling 4 - Malmö, 27 februari
1. Bidragets titel: Stop
Upphovsmän: Mikaela Stenström, Dimitri Stassos
Artist: Sibel

2. Bidragets titel: Magisk stjärna
Upphovsmän: Py Bäckman (musik, text), Micke Wennborn (musik)
Artist: Py Bäckman

3. Bidragets titel: Human Frontier
Upphovsmän: Anneli Axelsson, Tobias Jonsson
Artist: NEO

4. Bidragets titel: Thursdays
Upphovsmän: Peter Boström (musik), Thomas G:son (musik), Sharon Vaughn (text)
Artist: Lovestoned

5. Bidragets titel: This Is My Life
Upphovsmän: Bobby Ljunggren (musik), Kristian Lagerström (text)
Artist: Anna Bergendahl

6. Bidragets titel: Jag vill om du vågar
Upphovsmän: Pontus Assarsson (text & musik), Daniel Barkman (text), Jörgen Ringqvist (text & musik)
Artist: Pernilla Wahlgren

7. Bidragets titel: Idiot
Upphovsmän: Per Aldeheim, Niklas Jarl
Artist: Noll disciplin

8. Bidragets titel: Hollow
Upphovsmän: Anders Hansson, Fredrik Kempe
Artist: Peter Jöback


Gör 2010 till det bästa året någonsin inspireras av Rory Gilmore


Vänner
Rory är tjejen som alltid är mån om sina medmänniskor hon skulle aldrig någonsin såra någon i sin omgivning. Hon vet vart gränserna går. Inspireras av henne genom att lägga upp exakt hur du ska lyckas i skolan men också få tid för både vänner, familj och för dig själv. Skaffa en kalender som du skriver att den dagen ska du plugga, den dagen ska du träffa din bästis osv. Sedan får du aldrig någonsin vara någon annan vara alltid dig själv i alla lägen. Var också alltid ärlig. Stå för din egen åsikt det är alltid dem människorna som kommer komma längst det vet Rory mycket väl om. Strunta också i vad folk tycker och tänker om dig men försök att ta åt dig av konstruktiv kritik men inte för mycket, gå din egna väg. Snacka aldrig skit om någon annan hur mycket du än hatar personen och hur mycket du än bara vill spy på honom eller henne. Visa att du bryr dig om dina vänner och visa att du alltid finns där för dem i alla lägen.

Familj
Oavsett vad du råkar ut för är din familj alltid den som står på din sida, för det mesta i alla fall. Din familj är alltid dem som älskar dig även om du skulle råna en bank eller mörda någon så skulle din familj fortsätta älska dig. Dina föräldrar vill ditt bästa och ställer alltid upp för dig. Det finns bara en grej att göra när det gäller din familj och det är att visa kärlek, visa att du älskar dem lika mycket som dem älskar dig. Även om ni bråkar även om mamma tjatar på dig att du ska göra det och det så är det dig hon älskar mest i hela världen likaså din pappa och även dina syskon om du har några. Sätt alltid familjen i första hand och visa att du älskar dem.

Skolan
För dig dom funderar på att höja dina betyg eller helt enkelt bara fortsätta prestera bra, gör så att du i din kalender skriver upp alla läxor du får. För att bli av med allt det första du gör när du kommer hem sätt dig ner och plugga så att du får allt överstökat. Det innebär att du resten av kvällen kan ägna dig åt roligare saker. En annan bra grej är att på fredagen när du kommer hem plugga då kan du under helgen hinna göra exakt vad du vill. Bra va? Ett bra grej som gör pluggnigen roligare och som du definitivt kan inspireras av Rory med är att medan du pluggar äta något gott eller varje gång efter att du är klar med dina läxor belöna dig själv med något men den belöningen får du bara ta om du är klar.

Dig själv
Många unga tjejer önskar sig ett bättre självförtroende men det är inget man kan önska sig, det är ingenting man bara får. Ett självförtroende är något man måste bygga upp. Det kan du göra på flera olika sätt gör som Rory:
- Var dig själv! Stå för den du är oavsett hur dåligt självförtroende du än har. Du är bra och alla är vi olika om du tänker så kommer allt bli mycket lättare och ingenting blir bättre för att du tvekar över dig själv snarare tvärtom.
 - Ge komplimanger! Om du tycker att Stina har en snygg tröja säg det! Sanningen är den att ju fler komplimanger du ger desto fler får du tillbaka och komplimanger är något vi alla vill ha ellerhur?
- Ta inte åt dig! Visst det är inte alltid lätt att inte bry sig när du fått höra något negativt osv. men om du vill ha bättre självförtroende är det något du helt enkelt är tvungen till att göra. Hur kan du inspireras av Rory här då? Jo gör så att varje gång du får höra att någon snacka skit om dig eller någon behandlat dig illa. Tänk så här: Det är inte mitt problem, det är inte mig det är fel på. Om X behandlar mig som en idiot eller om Y snackar skit om mig är det hennes problem och inte mitt. Det är helt enkelt inte mig det är fel på.
- Se saker positivt! Det är ingen idé att gå runt och sura över provet som gick åt skogen, det finns det ingen som mening med försök istället att se det positiva i det. Om du tänker att okej, det här provet gick dåligt men so what? Det är bara ett prov och under skoltiden kommer du att ha 75 fler prov om du får dåligt på ett prov försök då att till nästa prov plugga ännu mer och i och med detta har du lärt dig en sak: Du måste plugga ännu mer och framför allt lägga ner mer tid. Försök även se de andra grejerna positivt och försök och tänka bort allt negativt och tänk alltid de positiva. 


23.38

Nu har tjejerna åkt hem och det blev en riktigt lyckad och härlig kväll. Kul också att Almtuna vann mot Leksand i ishockey, min kusin i mål och han gjorde ett grymt jobb då dem vann med 3-1. Grattis!

Godnatt

Bounce hyllar King of pop


Hittade denna i min kusins blogg och det är ju minst sagt otroligt häftigt, har hört talas om det och sätt lite utav det. Enligt rykten har det ju tydligen också visats på bloggar ända borta i Kina och USA. Sverige har faktiskt talanger som även folk utomlands glädjs av.

Back to black


Tisdag trettonsdagsafton har spenderats med att sova till 12.00 och träffat Cissi 13.00 sedan städat rummet för fullt och en massa avsnitt av världens bästa Gilmore Girls. Nu om en timme får vi besök av familjen Tessem. Därav bilden på Ida pida.

Vet ni en sak? Jag har kommit på en sak eller kommit på men jag har besämt mig för en sak. Som jag känner just nu så kommer inte jag att satsa särksilt mycket på att göra min blogg större, jag ska bara köra mitt egna race, skriva om det jag vill, göra mitt bästa men jag kommer mer se det som ett sätt att få ut min enorma kreativtet av. Bloggning är något jag tycker är extremt kul och verkligen brinner för men i och med skolan och att min gamla taktik faktiskt inte verkar fungera eller vad man ska säga så kanske man ska testa på något nytt och helt enkelt köra sitt egna race och hoppas på det bästa. Nej jag har inte givit upp det skulle jag aldrig göra jag tror bara att det är just detta som är den rätta taktiken om man säger så.

Hoppas ni får en riktigt härlig kväll!

Bilder från året



Påsken firades i vackra Vadstena




Hade världens bästa sommar (Även om det skulle kunna finnas ögonblick som jag helst vill glömma men ingenting ska kunna ta datum ifrån mig)


Nice!


Hemma från Paris

Då var man hemma från Paris, det var en underbar resa bilder ska visas och vill ni veta en annan sak jag satt på samma plan som Elin Kling det ni!

Berättar mer senare


2009 lista

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Åkte till Paris, såg Madonna och Bruce Springsteen live, träffade Marie Serneholt, bla.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ehm, de 14 läsarna är nu mer 10 haha
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nix
4. Dog någon som stod dig nära? Hyfsat nära ja tyvärr.
5. Vilka länder besökte du? England och Frankrike
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Yes
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 13 maj, 3 maj, 30 januari, 16-18 januari, slutet av sommaren, 15 augusti, 10 juni, mfl.
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag trots ett jobbigt och kämpigt år lyckades gå ut med bra betyg
9. Största misstaget? minns ej
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? sjuk på sommarlovet men L och Gilmore Girls räddade det
11. Bästa köpet? Skinnjacka och Kappa
12. Vad spenderade du mest pengar på? kläder
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina nära och kära
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Realese Me, Calling, Lies Beyond, Dancing In The Dark mfl.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mitt år har gått otroligt mycket upp och ner, vissa ögonblick har jag känt mig otroligt glad, andra inte, men sommaren, december och vissa särskilda datum har jag känt mig gladare än på länge men annars ledsnare
16. Vad önskar du att du gjort mer? Mycket
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Låtit människor såra mig
18. Hur tillbringar du julen? Med mina nära och kära
19. Blev du kär i år? Intresserad kanske?
20. Favoritprogram på TV? Gilmore Girls
21. Bästa boken du läste i år? Ett nytt liv på köpet
22. Största musikaliska upptäckten? Bruce Springsteen
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Wesc hörlurar, en rolig fest och en massa kärlek
25. Något du önskade dig men inte fick? Yepp
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Hade en jättelyckad fest med mina klasskompisar och bästa vänner
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja det finns det,
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Annorlunda jämfört med 2008
29. Vad fick dig att må bra? Mina fantastiska nära och kära och vänner, jag finner inga ord för hur tacksam jag är över allt ert stöd och allt ni gjort för mig. Ibland kan jag fundera på om jag ens är värd det som ni gjort för mig. Men hur som helst tack jättejätte mycket för allt ert stöd under året, jag är mållös
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Chace Crawford
31. Vem saknade du? En person betytt otroligt mycket för mig och som jag verkligen kunde känna en trygghet med som jag kunde prata om allt med en person som tänkte lika dant som mig , en person som hade exakt samma smak och sjuka humor som mig. Det är en enstaka person jag snackar om men ingen som jag har lust att nämna för tillfället.
32. De bästa nya människorna du träffade? Träffade bara två nya människor och dem är två jättetrevliga och härliga tjejer. Tack för att jag fick lära känna er Sandra och Antonina.

 


RSS 2.0