Sloane Sisters: Flytten till Manhattan


Författare: Anna Carey

Stella Childs är 14 år, vacker och populärast i hela skolan i London, hennes lillasyster Lola är precis tvärtom hon är allt annat än populär hon ser inte så märkvärdig ut heller, allt hon önskar sig är flera vänner. När tjejernas modellmamma Emma skiljer sig ifrån deras pappa och i samband med det åker till New York för att skriva på ett kontrakt med Ralph Laurens höstkampanj träffar hon Winston Sloane och dem blir förälskade. Det betyder att Stella och Lola är tvungna att flytta ifrån London och till Manhattan där Winston bor med sina två döttrar Cate och Andie som är jämngamla med Emmas döttrar. Stella vill bara sjunka ner genom jorden medan Lola är taggad och hoppas på att New York tjejerna är mer inställda på personlighet.
Cate som är dotter Winston är även hon skeptisk till att få två extra systrar hon tycker det räcker med att han en lillasyster, hon behöver inga tillskott i familjen. När hon ser den jämngamla Stella känner hon sig också konkurrerad på grund av hennes fantastiska yttre. Cate vill vara populärast och nu kan ingen komma och förstöra hennes makt.
Andie är en söt liten tjej med stora, stora modelldrömmar. Men det finns ett problem ett mycket stort problem, det är att hon är oerhört kort. Dock älskar alla killar henne och kanske räcker eller kan hennes nya styvmamma hjälpa henne? Hon kanske förstår hur mycket Andie vill bli modell?

Sloane Sisters är en typisk chiclit bok. Den handlar om saker som rör tjejer i 12-14-års åldern. Ibland kan jag känna att den är en aning för lik Gossip Girl fast en aning mer omogen, särskilt karaktären Cate som man skulle kunna säga är denna bokens Blair. Jag kan i GG känna att man ibland tycker om Blair men i denna boken vill man bara att denna karaktären ska slänga sig i väggen och man kan ibland förstå att vissa personer reagerar så som dem gör på henne, men samtidigt kan man undra varför hennes vänner inte uppfattat vilken bitch hon är. Medan man tänker så om henne tycker man om alla andra fast på olika sätt. Gillar du Gossip Girl och typiska tjejböcker, ska du absolut försöka läsa denna boken. Jag rekommenderar den varmt.

4/5


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0