Gör 2010 till det bästa året någonsin inspireras av Rory Gilmore


Vänner
Rory är tjejen som alltid är mån om sina medmänniskor hon skulle aldrig någonsin såra någon i sin omgivning. Hon vet vart gränserna går. Inspireras av henne genom att lägga upp exakt hur du ska lyckas i skolan men också få tid för både vänner, familj och för dig själv. Skaffa en kalender som du skriver att den dagen ska du plugga, den dagen ska du träffa din bästis osv. Sedan får du aldrig någonsin vara någon annan vara alltid dig själv i alla lägen. Var också alltid ärlig. Stå för din egen åsikt det är alltid dem människorna som kommer komma längst det vet Rory mycket väl om. Strunta också i vad folk tycker och tänker om dig men försök att ta åt dig av konstruktiv kritik men inte för mycket, gå din egna väg. Snacka aldrig skit om någon annan hur mycket du än hatar personen och hur mycket du än bara vill spy på honom eller henne. Visa att du bryr dig om dina vänner och visa att du alltid finns där för dem i alla lägen.

Familj
Oavsett vad du råkar ut för är din familj alltid den som står på din sida, för det mesta i alla fall. Din familj är alltid dem som älskar dig även om du skulle råna en bank eller mörda någon så skulle din familj fortsätta älska dig. Dina föräldrar vill ditt bästa och ställer alltid upp för dig. Det finns bara en grej att göra när det gäller din familj och det är att visa kärlek, visa att du älskar dem lika mycket som dem älskar dig. Även om ni bråkar även om mamma tjatar på dig att du ska göra det och det så är det dig hon älskar mest i hela världen likaså din pappa och även dina syskon om du har några. Sätt alltid familjen i första hand och visa att du älskar dem.

Skolan
För dig dom funderar på att höja dina betyg eller helt enkelt bara fortsätta prestera bra, gör så att du i din kalender skriver upp alla läxor du får. För att bli av med allt det första du gör när du kommer hem sätt dig ner och plugga så att du får allt överstökat. Det innebär att du resten av kvällen kan ägna dig åt roligare saker. En annan bra grej är att på fredagen när du kommer hem plugga då kan du under helgen hinna göra exakt vad du vill. Bra va? Ett bra grej som gör pluggnigen roligare och som du definitivt kan inspireras av Rory med är att medan du pluggar äta något gott eller varje gång efter att du är klar med dina läxor belöna dig själv med något men den belöningen får du bara ta om du är klar.

Dig själv
Många unga tjejer önskar sig ett bättre självförtroende men det är inget man kan önska sig, det är ingenting man bara får. Ett självförtroende är något man måste bygga upp. Det kan du göra på flera olika sätt gör som Rory:
- Var dig själv! Stå för den du är oavsett hur dåligt självförtroende du än har. Du är bra och alla är vi olika om du tänker så kommer allt bli mycket lättare och ingenting blir bättre för att du tvekar över dig själv snarare tvärtom.
 - Ge komplimanger! Om du tycker att Stina har en snygg tröja säg det! Sanningen är den att ju fler komplimanger du ger desto fler får du tillbaka och komplimanger är något vi alla vill ha ellerhur?
- Ta inte åt dig! Visst det är inte alltid lätt att inte bry sig när du fått höra något negativt osv. men om du vill ha bättre självförtroende är det något du helt enkelt är tvungen till att göra. Hur kan du inspireras av Rory här då? Jo gör så att varje gång du får höra att någon snacka skit om dig eller någon behandlat dig illa. Tänk så här: Det är inte mitt problem, det är inte mig det är fel på. Om X behandlar mig som en idiot eller om Y snackar skit om mig är det hennes problem och inte mitt. Det är helt enkelt inte mig det är fel på.
- Se saker positivt! Det är ingen idé att gå runt och sura över provet som gick åt skogen, det finns det ingen som mening med försök istället att se det positiva i det. Om du tänker att okej, det här provet gick dåligt men so what? Det är bara ett prov och under skoltiden kommer du att ha 75 fler prov om du får dåligt på ett prov försök då att till nästa prov plugga ännu mer och i och med detta har du lärt dig en sak: Du måste plugga ännu mer och framför allt lägga ner mer tid. Försök även se de andra grejerna positivt och försök och tänka bort allt negativt och tänk alltid de positiva. 


Kommentarer
Postat av: Ebba

Jodå, det är bara bra. Har varit förkyld nu ett tag men det går över. Det här jullovet har varit ett utav de bästa loven hittills! Så skönt!

Kram!

2010-01-09 @ 14:53:37
URL: http://byebba.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0