Gilmore Girls


Med tanke på att jag och min kära mor just nu knarkar succéserien Gilmore Girls tänkte jag göra en sammanfattning av den. Enjoy!

Gilmore Girls handlar om familjen Gilmore där 35 åriga Lorelai som 16 åring är en tjej som gör annat än att lyda sina föräldrar och hon kommer hem sent på kvällarna och det slutar med att hon som 16 åring blir gravid. Då ska det också tilläggas att Lorelais föräldrar äger varsit företag och är snorförmögna. Under sin graviditet flyttar hon ifrån sina föräldrar utan att berätta något, för hon ska absolut inte göra abort. När hon såsmåningom föder kommer det ut en liten tjej, som också får heta Lorelai men hon kallar henne för Rory.

När serien börjar har Rory hunnit bli 16 år precis så gammal som Lorelai var när hon fick Rory.

Rory Gilmore spelas av Alexis Bledel
Rory är en tjej som vet vad hon vill, det sista hon skulle göra i livet är att skada en annan människa. Hon vill óch ser också till att människorna i hennes närhet mår bra. För mig så är Rory som en förebild man inspireras hela tiden av hennes goda hjärta och hennes bra attityd. Men samtidigt som Rory har ett mkt gott hjärta kan hon ändå säga ifrån och är inte den där mesiga "snällisen". Sedan är hon emellan åt väldigt rolig.


Lorelai Gilmore spelas av Lauren Graham
När Lorelai fick Rory och började jobba på hotellet Independence Inn bestämde hon sig för att skärpa sig. Hon blir fort vän med den galna Sookie och fransosen Michel. Lorelai gör som hon sagt åt sig att göra nämligen blir en bra människa och framförallt blir hon en fullkomligt galen människa fast på ett väldigt roligt sätt, för den som oftast kommer med de mest klockrena kommentarerna så är det just Lorelai.

Emily Gilmore spelas av Kelly Bishop
Emily är mamma till Lorelai och mormor till Rory. Man kan väl säga att Emily är lite "fin i kanten" och oerhört snobbig varje gång hon pratar med Lorelai ska hon bråka och ibland råkar hon slänga lite olika förolämpningar hit och dit. Med tanke på att hon betalar Rorys skola så ska hon alltid vara engegerad i vartenda liten detalj som händer i skolan.Sookie spelas av Melissa McCarthy
Sookie är den galna kocken som egentligen är lite svår att förklara men hon har varken ett sinne för design eller trender och vet tänker nästan bara på mat och sina vänner. Är bästa vän till Lorelai.


Luke Danes
Luke driver det lilla cafét Luke´s i den lilla staden Stars Hollow där alla dessa människor(förutom mamman till Lorelai) lever cafét där Lorelai och Rory tillbringar all sin tid. Luke är för det mesta sur, men är egentligen väldigt snäll och menar egentligen inget illa med sin surhet. Förmodligen är han som alla andra i staden trött på att alla känner alla.

Andra karaktärer som är bör nämnas:
Michel(Lorelais jobbarkompis)
Dean(En kille i Rorys gamla skola)
Paris(En tjej i Rorys skola som tror det värsta om folk)
Jackson(Lorelais vän)
Kirk(En kille i stan som ingen gillar)
Lane(Rorys bästa vän)
Även andra karaktärer finns.


Gilmore Girls skiljer sig oerhört mycket ifrån serierna som går på tv nu, då menar jag serier i stil med Gossip Girl och sådana på så att den inte går ut på att man ska vara störst bäst och vackrast, få är så där groteskt rika, ingen är "Perfekt" alla råkar ut för sina problem, det är inte själva modet och hur man ser ut som är viktigast. Det roliga med Gilmore Girls är att dem har sina grejer som att dem äter hela hela tiden och då menar jag verkligen hela tiden. Sedan är det hela relativt verkligt visst vissa saker kanske är overkliga men till en stor del så skulle ett liv kunna se ut på det här sättet. Men det är gjort på ett väldigt bra sätt. Gillar du feelgood filmer och att kunna skratta åt filmer och har missat Gilmore Girls så tycker att du nu nu nu ska springa till närmaste affär och köpa den. Du kommer inte att ångra dig jag lovar!


Kommentarer
Postat av: Antonina

Hit med boxen!!;DxD

2010-02-15 @ 22:10:34
URL: http://fotografbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0