4 saker som ökar självkänslan


Ditt leende
gör mycket skillnad. Om du går runt och jämt ser arg/sur ut så tror folk att du är det också, om du istället ler. Att le är inte ett dugg svårt. Om du ler mot en person så är det 99% chans att du får ett leende tillbaka. Om du ofta ler så kanske det tillslut är den personen som ler till dig innan dig. Man vinner så himla mycket i mängden på att vara glad.

Se livet positivt. Om du jämt går runt och klagar på saker eller om du tänker på alla negativa saker hela tiden, så kommer livet bli tråkigare och tråkigare,  u mer positivt du tänker desto gladare blir du så är det. Precis samma sak som att le du vinner så mycket på det i mängden. Säg inte rakt ut jag hatar skolan, skolan suger, alla är dumma, jag hatar blablabla, om du håller det inom dig så kommer du att må mycket bättre. Folk kommer att betrakta dig som en glad och positiv människa men för att de också ska kunna uppfatta dig som en glad människa så går det inte att du går runt och surar över provet som gick sämre än väntat, tänk istället på något roligt och tänk bort. "Tänk att alla kan inte vara alla gånger, jag gör bättre ifrån mig nästa gång". Försök även att se det som du tycker om hos dig själv. Tycker du att din näsa är ful titta inte på den då. Titta istället på dina snygga ben som du är skitnöjd över.

Ge komplimanger. Om du tycker att Stina har en skitsnygg tröja på sig säg det då! Ju mer komplimanger du ger desto fler får du tillbaka. Var ärlig du kanske inte ska säga till X att hon har en ful tröja på sig men om du tycker om Stinas tröja säg det då. Jag tror inte att det inte finns en människa som inte blir glad om man får höra att man är snygg.

Våga vara dig själv. Våga stå för den du är. Sätt på dig kläder som just du tycker är snygga. Det gör detsamma om du får konstiga blickar. Huvudsaken är inte vad X, Y och Z tycker utan vad just du tycker. Om du älskar din tröja så ska du självklart ha på dig den. Våga till 100%. Du kommer bara vinna på det själv. Sedan är det viktigt att du står för den du är. Var alltid dig själv i alla situationer vet du? Om du inte är dig själv så kommer du bara förlora så extremt mycket på det själv. För vad ska du säga när Lisa frågar om den där systern som du egentligen inte har? Så var dig själv!

Kommentarer
Postat av: Ebba

Det vill jag också bli! Verkar skit kul!

2009-04-26 @ 21:13:47
URL: http://www.byebba.devote.se
Postat av: Daniel

HUMOR, leende och att våga vara sej själv har räddat mej genom livet!!

2009-04-27 @ 09:11:28
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Jasmine

fin bild :)

2009-05-06 @ 11:18:13
URL: http://problematicgirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0